Categories

Shanghai project

  • Client

    Bedrijf X

  • Services

    Multidisciplinair werken, User experience, Research, Concepting, Interaction Design, Prototyping

Ik kreeg de kans om met 10 andere studenten vanuit mijn opleiding CMD naar Shanghai te gaan om daar samen te werken met Chinese studenten. Deze kans greep ik met beide handen aan wat resulteerde in een ervaring om nooit meer te vergeten!

De doelgroep waar we iets voor moesten ontwerpen waren werkende moeders die gezond wilden koken voor hun familie. In China wordt er al gauw vet en ongezond gekookt en onze opdrachtgever wilde hier verbetering in brengen. Helaas mag ik verder geen informatie vrijgeven over de opdrachtgever en de uitkomst.
Tijdens mijn verblijf in Shanghai heb ik geleerd om creatieve methodes in te zetten om te kunnen communiceren met de Chinese studenten. Zij spraken gebrekkig Engels wat voor een grote uitdaging zorgde. Daarnaast hadden zij nog nooit in teams gewerkt. We hebben creatieve methoden ingezet om meer visueel te werk te gaan. Na keihard werken hebben we samen een applicatie ontworpen die een antwoord op het probleem zou kunnen geven. Mijn ervaring in Shanghai heeft ervoor gezorgd dat ik op een meer visuele manier ben gaan communiceren met mijn team tijdens een project. Ook heb ik geleerd hoe ik complexe ideeën en kennis uit mijn vakgebied op een zodanige manier uit kan leggen, zodat anderen zonder deze kennis ook begrijpen waar ik het over heb.

Share